15:00

IFK Munkfors 2

Referat: Rinns AIK - IFK Munkfors 2

Storseger i premiären, när Munkfors 2 slogs tillbaka med 8-0!

Efter den långa försäsongen så var det äntligen dags för seriepremiär på Rinnevi, fint väder och intressanta nyförvärv lockade bra publik till Rinnevi! Sköna gröna Rinn bjöd publiken på många mål men även en klar godkänd underhållning!

Vi kom till match med en riktig bra matchtrupp, mycket starkare kan vi inte bli, namnmässigt iaf, nu gäller det att få till ett bra spel också, för namn vinner inga fotbollsmatcher! Vi startade med följande lag; Josef Olsson, Kevin Nordahl, Carl Lundell, Marcus Jansson, Andreas Ericsson, Jonas Höglund, Andreas Hedström, Robin Jansson, Henric Ericsson, Lars Sandberg och Pär Johannesson! Alltså tre nyförvärv gick in i startelvan.

Matchen hade knappt börjat när Josef i mål fick presentera sig för hemmapubliken, ett inlägg styrdes av Marcus J mot mål där Josef visade upp snabba reflexer och räddade oss från en mardrömstart av matchen. Detta kan jag redan nu säga var bortalagets bästa målchans! Efter detta hade Josef knappt något att göra. Vi vart lite ställda och det tog ett tag för oss att komma in i matchen.

Sakta men säkert började vi ta över och i och med det skapa våra första chanser. Lars hade ett par avslut som kunde ha gett oss ledning i en tidigare skede av matchen. Men målet kom tillslut vid den 20:e minuten, Josef slog en långboll som Lars sprang ikapp lite snett från vänster tar några steg innan han lobbar snyggt in 1-0! Knappt hade speakern hunnit säga vem som gjort 1-0 målet innan det var dags igen, i 22:a minuten så hittade Henric fram till Pär som kunde göra 2-0! 3-0 kom efter att Kevin slagit ett inlägg som Lars var på och satte bollen behärskad i mål! 4-0 kom efter ett fint anfall där Marcus J och Henric sick-sackade sig genom och Henric hittade Marcus som bara hade att stötta in bollen i ett tomt mål, mycket snyggt!

Vi gör en riktig bra första halvlek, där vi gör 4 mål och hade bud på ett par till, vi rullade boll och det fanns alltid en tanke bakom det vi försökte göra. Det fanns inte så mycket att säga till killarna under halvtid, bara rätt till lite positioner, det viktigaste var att se till att killarna inte skulle tappa fokus och slappna av!

Andra halvleken var det bara Rinn på plan, Munkfors bjöd inte upp till dans och det gjorde det även svårt för oss, det vart knepigt för oss också. 5-0 kom i den 59:e minuten, Henric slog en hörna som en bortaförsvarare försökte rensa, men inte bättre än att bollen gick in i mål, självmål alltså! Efter en timmes spel började vi lufta lite spelare, bla kom Tommie Andersson in och fick en jättechans direkt, men bollen rensades ut av en försvarare. I den 64:e minuten så testade Carl att snurra upp halva motståndarlaget, dom fick stopp på honom först inne i straffområdet, Carl själv fick slå straffen, målvakten var på den men kunde inte rädda och 6-0 var ett faktum.

7-0 kom i den 73:e minuten, två ny inbytta som hittade varandra, Erik Sandberg hittade Robin Ericsson lite snett till höger, Robin fick en härlig träff och satte bollen i det bortre krysset! 8-0 målet gjordes av ännu en inhoppare, Markus Danielsson i den 77:e minuten, osäker på vem som assisterade, tror det var Erik S återigen, Markus fick även han på ett härligt skott snett från vänster som målisen inte hade en susning då bollen satt i det bortre krysset! Just målvakten ska ha en stor eloge han var bortalagets klart bästa spelare med sin lite udda stil så gjorde han några ”idiot räddningar” och hindrade oss från att vinna med tvåsiffrigt!

Som sagt vi gör en mycket bra första 45, sista 45 blir svårt med tanke på att Munkfors inte bjöd upp till dans. En skön seger i premiären, nu väntar det ett tuffare motstånd på fredag, Fensbols IF står för motståndet, säsongens första derby alltså!

Rinns AIK – IF K Munkfors2 8-0 (4-0)
Plats: Rinnevi
Publik: 66 betalande
Domare: Jonathan Bråmå

Rinns AIK: Josef, Kevin, Carl, Marcus J, Andreas E, Jonas, Andreas H, Robin J, Henric, Pär och Lars!
Avbytare: Sonny, Tommie, Markus D, Robin E, Erik

1-0 Lars (20 min) assist: Josef
2-0 Pär (22 min) assist: Henric